logo_left header_right
     
 BME NTI > Munkatársak > Farkas Viktor > Egyéb ismeretek, szakmai érdeklődés

Szakmai érdeklődés

 

Jelenleg sokat foglalkozom nukleáris méréstechnikával. Érdekelnek még a sűrített levegős rendszerek, melyek működtetése PLC-kkel vagy mikrokontrollerekkel támogatott.


Szabadidőmben gyakran foglalkozom modellvasutak elektromos karbantartásával.

 


 

 

Egyéb ismeretek

 

2003-2006-ig terjedő időszakban a Kálmán System Kft.-nél dolgoztam a KFKI telephelyén. Rengeteg új ismeretre tettem szert, olyan területeken, amelyekkel korábban nem találkoztam. Munkám során sok berendezéssel megismerkedtem, ezek közül is a legtöbb tapasztalatot az alábbi készülékek karbantartása során szereztem: az AEKI által használt KS-301-APT-k és a KS-501-es pormintavevő. Ezek mellett volt alkalmam újabb berendezésekkel kapcsolatos fejlesztési feladatok ellátására mikrokontrolleres környezetben.

 

Sok tapasztalatot szereztem a mikrokontrolleres rendszerek segítségével történő méréseknél.

Érdeklődőknek: Kálmán System Kft.

 

2006-2011-ig középiskolában tanítottam és alkalmam adódott megismerni különféle sűrített levegős, hidraulikus és PLC-s rendszert. Ezen időszak alatt egy többnyire FESTO, MECMAN, Klöckner Moeller és Siemens cégek által forgalmazott termékekkel jól felszerelt laboratóriumot működtettem. Az eszközöknek köszönhetően megfelelően elmélyülhettem az adott témák mindegyikében.